ВМРО на протест пред "Лукойл": Мафия! Цените на горивата са завишени с 1 лев

Протестиращите облепиха фасадата на сградата с послания

13.08.2022 | 12:15 Редактор: Тодор Петров

В центъра на София се провежда протест срещу високите цени на горивата. Демонстрацията пред централата на "Лукойл" на бул. "Тодор Александров" е организирана от ВМРО.

Протестиращите облепиха фасадата на сградата с послания срещу скъпите горива. От ВМРО са категорични, че цените на бензина и дизела са 1 лев по-ниски за литър от настоящите, на които ги продават по бензиностанциите.

Тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на компанията. Заедно със симпатизанти настояха ръководството на "Лукойл" да прекрати доставката на руски нефт през швейцарски доставчик, а да извършва това пряко

"Лукойл" използва швейцарски посредник за доставката на руски нефт, който взима комисионна от по 30 долара за барел, твърдят от ВМРО. Със скандирания "Мафия" протестиращите настояват "Лукойл" да намали цените на горивата.

"Протестираме пред "Лукойл", защото това е фирма, която е сваляла правителства и е редяла кабинети, която определя политиката на България и продължава да го прави", заяви Джамбазки.

От партията поискаха ръководството на "Лукойл" да обясни защо не продава бензина и дизела на пазарни цени при положение, че България успя да извоюва двугодишно отлагане на европейския мораториум за внос на руски нефт, за да могат техните рафинерии да работят с него.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК