Цялото ръководство на БСП във Видин напусна партията: Какви са причините?

"БСП се превърна от една масова партия, която печелеше избори, в четвърторазрядна структурка", изтъкна Димитър Велков

12.08.2022 | 17:55 Редактор: Теодора Патронова

В навечерието на предсрочните избори за 48-ото Народно събрание, цялото ръководство на БСП във Видин напуска партията. Девет от ръководните членове на структурата са депозирали оставките си.

Несъгласие с водената от БСП политика, липсата на ясна позиция за продажбата на оръжия за Украйна и "войната" на левицата с президента Румен Радев са основните мотиви с които ръководството на БСП във Видин напусна партията.

"БСП се превърна от една масова партия, която печелеше избори, в четвърторазрядна структурка, която, обградена от хората на Нинова, се опитва да се докопа до власт. За 4-ти избори поред на видинската организация не ѝ е дадено пълномощно за регистриране на СИК", заяви бившият председател Димитър Велков.

Според напусналите представители БСП се е оказала съучастник в спирането на важни проекти за Видин и Северозападна България.

"Там, където се създава една малка, капсулирана лидерска партийка, не ми е мястото. Безпринципно кадруване по места. Всичко това ме доведе до това не леко, тежко, измъчено решение", сподели бившият заместник-председател Борислав Василев.

Съветниците на БСП в общинския съвет на Видин ще останат като независими. Левицата се разделя и с водача на листата си в Перник за предстоящия вот. Дни след като беше номиниран Любомир Бонев се оттегли от надпреварата за 48-ото Народно събрание, за да продължи дейността си на строителен инженер. От централата на партията отказаха коментар и по двата казуса. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
иво
преди 1 година
ДОБРО НАЧАЛО ! МОЖЕ И ПО-ДОБРЕ ! Сигнализирай за неуместен коментар