Парите на властта - кой е с по-голяма заплата от президента?

Антикорупционната комисия публикува имуществените декларации на хората на високи държавни постове

11.08.2022 | 18:57 Редактор: Искра Ангелова
Парите на властта - кой е с по-голяма заплата от президента?

Антикорупционната комисия публикува имуществените декларации на хората на високи държавни постове. Оказва, се че някои от тях получават по-висока заплата от тази на президента и министър-председателя. За сравнение - държавният глава Румен Радев е посочил, че за година е взел малко над 173 хил. лв., а шефът на БНБ - Димитър Радев, декларира доход от малко повече от 343 хил. лв., което прави по 28 хиляди на месец.

0012

Сред най-скъпо платените се оказват служителите на Комисията за финансов надзор - директорът Бойко Атанасов, получава около 20 хил. лева на месец, а заместникът му - около 16 000.

0013

Напусналият наскоро Комисията за енергийно и водно регулиране - Ремзи Осман, е получавал около 10 хил. лева на месец. Декларирал е, че доходите му от заплата са в размер на 119 хиляди лева.

0014

Колегата му Димитър Кочков е със средномесечен доход около 9 200 лева. Анна Джумалиева има 113 хил. лева годишен доход като директор на Комисия за защита от дискриминация. А през последната година тя се е сдобила с автомобил за 111 хил. лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК