Честността ще спаси света: Кондукторка от Бургас изуми хората с добро дело

Тя намери 2250 лева в автобус и ги предаде в полицията

10.08.2022 | 14:00 Редактор: Ирена Бакърджиева

Кондукторка от Бургас намери в автобус 2250 лева и ги предаде в полицията. Собственикът е открит - възрастен чужденец. За благородната си постъпка 34-годишната Мария получи парична награда от общинското дружество, с които да подготви трите си деца за новата учебна година.

Срещаме се с Мария след поредната и смяна в градския автобус. Медийното внимание определено я притеснява.

"От три години работя в "Бургасбус" с мъжа ми, той е шофьор. Имаме три деца - момиченца", сподели Мария Добрева.

Разказа ни как по време на смята си на 12 юли открива забравените пари. "Гледам на седалката една прозрачна, найлонова торбичка с пари и веднага включих, че това са на възрастния човек, защото той седеше на това място. Въобще не съм си помислила да ги взема тези пари", твърди жената.

Мария предава парите в полицията, а след това помага да бъде открит и техния собственик - 83-годишен чуждестранен гражданин, живеещ от дълги години в Бургас.

"Случайно го видях на станция "Славейков", така разбрах, че е трудно говорещ, но му обясних, че са намерени парите и да отиде да си ги потърси в Четвърто районно в Бургас", каза тя.

"Това е човешка постъпка", смята шофьорът на автобуса. "Това, което се намира от нашите хора, винаги се намират и собствениците. Лошото е, че има случаи, когато не стига до нас, пътниците го вземат", коментира ръководителят на движение в "Бургасбус" Радостина Костадинова.

За благородната си постъпка Мария получи от МВР Бургас благодарствен адрес и парично поощрение от общинското дружество.

"Наближавайки първия учебен ден, да използва парите пълноценно, да помогне на семейството си и да ги възпитава в същия дух, както тя е постъпила", каза управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев.

"Тя е брилянтен пример за своите три дъщери, а и за всички свои колеги, че честността в крайна сметка ще спаси света", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК