Времето остава топло, но облачността ще се увеличава и на места ще вали

Максималните температури ще бъдат от 31 до 37 градуса

09.08.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днес в Западна България постепенно облачността ще започне да се увеличава. Облачно ще бъде времето в планините с възможност за превалявания в следобедните часове. Минималните температури в страната са от 18 до 22 градуса. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 31 до 36 градуса, в районите на Сандански - до 37, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над морето ще има разкъсана облачност, повече в следобедните часове. Вятърът ще бъде от североизток до умерен със скорост до 25 километра в час, по-силен по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 31-33 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие до 26-27 градуса по южното. 

В сряда и четвъртък ще има повече облаци над Западна и Северна България с повече валежи над северозападните райони и понижение на дневните температури. 

В петък ще има повече слънце. Следобед ще превали в Западна България. В събота облачността ще бъде значителна, с валежи в Западната половина от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК