Майка на 11 деца остава без дом: Дайте ми някакво жилище, за да излезем от мизерията

От район "Слатина" заявиха, че неколкократно са предупреждавали хората в квартала, че предстои събаряне на постройките

08.08.2022 | 14:12 Редактор: Теодора Патронова

Майка на единадесет деца от столичния квартал "Христо Ботев" може да остане на улицата заради строеж на здравен център. От район "Слатина" заявиха, че неколкократно са предупреждавали хората в квартала, че предстои събаряне на постройките. 

Жана има 11 деца и от 30 години живее в постройка. Споделя ни, че ако бъде съборена, остава на улицата, а децата няма да могат да се посещават детска градина и училище.

"Къде ще ходим? Дайте ми някакво жилище, за да излезем от тази мизерия. На мен ми писна в тази мизерия, пълня вода в туби, защото нямаме вода, отрязаха ни тръбите", оплака се тя.

Жана има адресна регистрация в района, но не на мястото, където живее. Тя има право да кандидатства за жилище, но не е подала документите, за да ѝ бъде осигурено такова.

"Никой не смята да оставя никого без покрив над главата. Този проект вече има дълга история и хората се предупреждавани неколкократно с молба да почват да си търсят друго място", обясни кметът на район "Слатина" Георги Илиев.

Той познава семейството и друг път се е срещал с проблемите им.

"Наложи се да ѝ отнемем две от децата и да ги дадем за грижа извън нейното семейство, заради изключително лошите условия, в които се отглеждат", поясни Илиев.

За хората, които живеят в района, където ще се изгради здравният център и не са подали документи, има резервен фонд "Жилища", който може да им предостави място за настаняване.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Коментари
преди 1 година
Да не е раждала толкова много деца, сигурно социалните помощи са 1000 лв. Има пари за цигари,а няма пари да си закупи жилище,на нас да не ни е дал нещо даром всичко сме постигнали с труд и лишения. Те си знаят само правата но не и задълженията. Колко ток, вода плаща на тая съборетина, щом има адресна регистрация да върви там да живее, дефакто не е на улицата. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Нови хан
преди 1 година
Иска жилище,ама ако може безплатно и да е нейно. Може и 4ри стаен апартамент под наем да има и "жа дичата" ама да не плаща наем да можела да излезне от мизерията....Как някои"хора" си правят сметките?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 0
v
преди 1 година
абе къде е бащата на 11-те? само "дай".... Сигнализирай за неуместен коментар