Протест на жителите на Микрево заради смъртта на 82-годишен мъж, искат спешни мерки

В къщите непрекъснато влизали крадци, не спирали и посегателствата над земеделски земи

06.08.2022 | 14:00 Редактор: Ваня Кузманова

Протест в село Микрево заради смъртта на 82-годишен мъж. Преди седмица пенсионерът беше убит по особено жесток начин. За деянието са задържани двама младежи. Днес местните жители настояват за спешни мерки за защита на възрастните хора в селото.

Жестоко убитият Иван Чорбаджийски неколкократно е бил нападан и обиран в собствения си дом, разказа синът на покойника. 

В центъра на Микрево се събраха над 1000 жители с искане за защита на възрастното население.

"Искаме да бъдат изселени, да се провери законността на техните жилища, защото доколкото знаем те са незаконни, също така искаме да бъде въведен вечерен час, искаме патрулиращи из селото, ако не да бъдат сформирани такива граждански патрули, които да се грижат за безопасността на хората и на техните имоти", каза близка на убития Аделина Йовева.  

От набези в селото са страдали голяма част от жителите в Микрево. В къщите непрекъснато влизали крадци, не спирали и посегателствата над земеделски земи.  

Към протеста се присъединиха и хора от квартал "Нова махала". Разследването на убийството продължава, като все още е ясно кой от двамата младежи е нанесъл фаталните удари срещу възрастния мъж.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Охо Бохо
преди 1 година
Не се научиха да гласуват! Съжалявам но така ще бъде и по нататък, докато не изберат свестни политици! Сигнализирай за неуместен коментар