На косъм от трагедия - спасиха 50 души от аварирал автобус над река в Копривщица

Превозното средство спукало гума върху понтон

05.08.2022 | 20:31 Редактор: Елеонора Танева
На косъм от трагедия - спасиха 50 души от аварирал автобус над река в Копривщица

50 пътници бяха спасени от аварирал автобус в Копривщица след светкавични действия на полицейски служители от ОДМВР-София

Към 18:30 часа тази вечер във временната оперативна дежурна част, обособена в Копривщица във връзка с провеждането на Националния събор на народното творчество, постъпил сигнал за автобус, аварирал на изграден понтонен мост, който свързва паркинга и стадиона на града. На място незабавно са насочени полицейски служители на ОДМВР-София, част от екипите, ангажирани в обезпечаването на сигурността на фолклорното събитие.

Установен е автобус "Скания", спукал гума при маневра и аварирал рисково над коритото на реката.

Благодарение на светкавичните действия на униформените всичките 50 пътници и водачът са изведени невредими от превозното средство. Автобусът е изтеглен с тежка техника на армията.

Допълнителни полицейски екипи от ОДМВР-София са ангажирани  с опазване на обществения ред, обезпечаване на сигурността и пътната безопасност в периметъра на събора.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Skitnik
преди 1 седмица
И мостът не е понтонен и гумата не е спукана. А интересно защо пътниците са били вътре. Сигнализирай за неуместен коментар