Нинова: Радев два пъти употреби БСП, служебният кабинет е реваншистки към нас

Тя призова новия ресорен министър да продължи добрите практики, предприети от ведомството

02.08.2022 | 16:37 Редактор: Петя Кръстева
Нинова: Радев два пъти употреби БСП, служебният кабинет е реваншистки към нас

Предавам управлението на министерството с три добре свършени неща, един въпрос, който търпи продължение, и няколко препоръки към новия министър. Това заяви бившият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на предаването на властта на новия ресорен министър. 

"Трите добре свършени неща, които предават и се надявам новото ръководство на Министерството на икономиката и индустрията да продължи, са добрата политика, която водихме към работодателските организации и фирмите, оздравяване на държавната собственост и предприятия и потребителската тема", подчерта Нинова. 

Въпросът, по който е необходима още усилена работа, са язовирите в страната. 

"Оставям на новия министър един доклад на Междуведомствената група от над 10 министерства и агенции, който дава пълна представа за състоянието на язовирите в България - собственост, стопанисване, контрол, проблеми. Предала съм в прокуратурата доклада на Сметната палата, който доказва, че 500 млн. лева са изхарчени незаконно за ремонт на един язовир. Очакваме г-н Гешев по тази тема да си свърши работата", каза лидерът на БСП. 

Тя коментира и спекулациите относно изнасянето на оръжия от България към Украйна.

"Изговориха се много лъжи и манипулации - за нелегален износ през трети страни, за посредници, за комисиони в офшорки.  Срещу тези, които ги изговориха, съм завела дела.  И още нещо - комисия не е провеждана от 27-и юни. Има натрупани над 200 заявления за близо 1 млрд. евро., които чакат решение. От тях около 600 млн. евро са за Полша", поясни Нинова.

В отговор на журналистически въпрос за БСП и служебния кабинет доскорошният вицепремиер бе категорична, че "очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да бъде злепоставяна левицата, за да се измислят и представят пред обществото компромати срещу БСП".

"На мен президентът е обърнал специално внимание. Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти-Нинова". Под специално внимание имам предвид избора на г-н Стоянов. Удостоена съм с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила", смята тя.

Лидерът на БСП обобщи, че с действията си за 1 час президентът е свършил нещо, което тя не е успяла за 1 година - "отвори очите на българските социалисти, два пъти употреби БСП, за да стане президент,  два пъти ги предаде. 

Снимка: Министерство на икономиката

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК