Рашков: Не виждам как може да се чадъроса човек, убил двама души

Вътрешният министър в оставка разкри, че е имал лична среща с Емилиян Гебрев

01.08.2022 | 14:16 Редактор: Ирена Бакърджиева
Рашков: Не виждам как може да се чадъроса човек, убил двама души

Нивото на престъпност у нас е с 2% по-ниско спрямо миналата година. Това стана ясно по време на отчет за работата на Вътрешното министерство за последните 7 месеца.

В последните 6 месеца по всички направления се увеличава процентът на разкриваемост на престъпленията. Единственият критерий, с който към момента Министерството на вътрешните работи все още не може да овладее негативната тенденция, са ПТП-тата, тъй като се оказва, че за последните 6 месеца има 14% ръст на загиналите при тежки катастрофи и 12% ръст на този тип инциденти.

В своето слово вътрешният министър в оставка Бойко Рашков заяви, че приоритетът за него са били провеждането на редовните избори от миналата година, както и овладяване на мигрантската криза, като уточни, че през април местата за временно настаняване са били заети на над 115%.

Той коментира и случая със Семерджиев, който причини смъртта на двама души на кръстовище в столицата:  "Върху него няма чадър и не виждам как може да се чадъроса човек, убил двама души". Рашков потвърди, че той не е имал издадена валидна шофьорска книжка.

Относно взривените складове за боеприпаси край Карнобат през уикенда - вътрешният министър допълни, че ще се работи по няколко версии и че се спазва нормативният срок, който е 72 часа за влизане на органите на реда. Рашков отбеляза, че има твърде много случаи около личността на Гебрев, чиято собственост се оказаха складовете, припомни отравянето с "Новичок", проблемите с властта и запорите на негово имущество. Той разкри, че е имал лична среща с Гебрев, на която министър е чул "странни и неизяснени неща". Очаква се във вторник зоната да бъде обезопасена, за да влязат сапьори и разследващи.

Министър Рашков заяви още, че не се притеснява от проверки на Националната агенция за приходите и на КПКОНПИ. Той допълни, че арестът на Бойко Борисов, който на първа инстанция беше заявен като незаконен, е висящ случай, който във времето напред ще стане ясно дали е бил законен или не.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
предположение
преди 1 година
"Върху него няма чадър и не виждам как може да се чадъроса човек, убил двама души". - Ами може, г-н министър. Например, ако някой шев в МВР печели от бизнеса ми с дрога.... Сигнализирай за неуместен коментар