Взривеният склад за боеприпаси на Гебрев - пълен на 60%, изпратиха дрон на мястото

Двамата охранители не са пострадали

31.07.2022 | 19:14 Редактор: Искра Ангелова

Склад за боеприпаси се е взривил рано тази сутрин край Карнобат. Няма жертви и пострадали. Складовете са на фирма "Емко" на бизнесмена Емилиян Гебрев и се намират в бивши военни поделения.

Тази сутрин малко преди 4 часа е получен сигнал на дежурния телефон в община Карнобат, че в склада с боеприпаси е възникнал пожар. Последват няколко експлозии. Районът веднага е отцепен. На място са изпратени две пожарни от Карнобат и Ямбол, извършва се оглед с дрон.

"Пожарът е почти затихнал, а след като изтече определен период от време - ще бъде осигурен достъп до базата, за да се огледа какви са щетите", каза представителят на фирма "Емко" Славчо Демиев.

Складът е бил пълен на 60% с боеприпаси с отпаднала необходимост. 

"Тези боеприпаси бяха предназначени по договори с фирми, които към момента отпаднаха. Те са такива, каквито са на въоръжение в нашата армия - основно среден калибър и малко стрелкови боеприпаси", допълни Демиев.

Двамата охранители не са пострадали, въпреки че след като алармените системи подават сигнал за проблем, тръгват да проверяват. Първият взрив е преди да стигнат до обекта.

"Нашата работа е да охраняваме , какво има вътре - нас не ни интересува. Нямам право да коментирам", поясни един от охранителите.

Складовете са на безопасно разстояние от близките села. Местността и известна като "Чобан дере", защото тук местните си пасат овцете. Исмаил от село Хаджиите не е чул взрива, но днес му се наложило да обиколи с овцете.

"Много бяха, коли, нас не ни пуснаха, наложи се да обикалям", сподели Исмаил.

"Няма никаква опасност за населението на града, нито на околните села. Обектите се намират извън града, отцепени са районите , в момента вече е потушен пожарът, няма огнища и се очаква технологичното време, което да измине , за да може да се влезе", успокои зам.-кметът на община Карнобат Стефка Иванова.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
МИСЛИТЕЛ
преди 1 година
МИСЛЯ ЧЕ И ДРУГИТЕ СКЛАДОВЕ ТРЯБВА ДА ГРЪМНАТ Сигнализирай за неуместен коментар