Прогнозата е до края на годината над 1200 пътностроителни фирми да фалират

Служебен кабинет може да се разплати с дружествата, след решение на КС, убеден е инж. Валентин Николов

31.07.2022 | 10:44 Редактор: Елеонора Танева
Прогнозата е до края на годината над 1200 пътностроителни фирми да фалират

Не е вярно, че пътностроителните фирми са свалили правителството на "Промяната". Проблемът с тези фирми е само върхът на айсберга. Политическата криза и управлението на промяната се отразиха изключително негативно върху строителния отрасъл... Политическото ръководство на "Продължаваме промяната" използва строителния бранш в своите политически игри. Това коментира изпълнителен директор на Камарата на строителите в България инж. Валентин Николов пред БНР.

Той отчете спад на общият обем на строителната продукция.

"Има сериозен спад в приходите на бюджета от строителния сектор и това не е епизодично, а системен проблем, който неминуемо ще се отрази върху икономиката на страната. Има сериозно намаляване на заетите в отрасъла, има фалити на фирми. Средномесечно от регистъра на строителните фирми отпадат по около стотина, а това е много на фона на 6500 фирми, вписани в него. До края на годината около 1200-1300 фирми могат да прекратят своята дейност", прогнозира Николов.

По думите му, след решение на Конституционния съд, служебният кабинет може да подпише документи за изплащане на парите на пътните фирми.

"Колегите няма да оставят държавата без пътно поддържане, без снегопочиставне, тъй като това е свързано с живота на хората, с икономиката, с националната сигурност", убеден е Николов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК