Жълт код за гръмотевични бури в 10 области и за опасно високи температури в други 12

В петък и събота ще има повече слънчеви часове и ще се затопля

28.07.2022 | 07:06 Редактор: Тодор Петров

За 10 области в Западна и Централна България е обявен жълт код за гръмотевични бури. На отделни места явленията ще са интензивни. В 12 области на Южна и Североизточна България е обявен също жълт код, но за опасно високи температури между 34 и 38 градуса.

Днешният ден ще започне със слънце и минимални температури в страната от 19 до 23 градуса. През деня с подсилен дневен ход от запад на изток бързо ще се заоблачава, с развитие на мощни купести облаци над западните и над централните райони. Преди обяд ще превали в Северозападна България, а следобед и в Централна Дунавска равнина. Ще прегърми в Западна България. 

Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 30 до 40 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето времето ще бъде динамично с повече разкъсана облачност следобед. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб до умерен, със скорост до 25 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-30 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие и до 26-27 градуса по южното. 

В петък и събота отново ще има повече слънчеви часове и ще се затопля. В събота късно вечерта срещу неделя ще се заоблачи с условия за валежи в западните и централните райони. 

От понеделник до края на седмицата летните валежи ще бъдат често явление, а по Черноморското ни крайбрежие ще има много слънце и топло време.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК