БСП обвини "Има такъв народ" в пореден саботаж

Левицата все пак оставя вратата за преговори отворена

23.07.2022 | 13:55 Редактор: Петя Кръстева

От БСП обвиниха "Има такъв народ" в пореден саботаж. Сформирането на мнозинство остава под въпрос.

"Повишаването на възможността Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ и приемането на закона за корупцията вбеси и ГЕРБ, и ДПС, и "Има такъв народ", коментира Георги Свиленски от БСП. 

Според него "Има такъв народ" са използвали всякакви средства, дори и заседанието на "Демократична България" като повод да напуснат коалицията.

"Всяка парламентарни група може да заседава, да говори каквото иска. Поздравявам колегите от "Демократична България", че са го направили публично", подчерта Свиленски. 

От "Демократична България" публикуваха целия запис, по думите им, за да избегнат опити за внушения. Съпредседателят на партията Христо Иванов заяви, че опозицията се опитва да изфабрикува скандал. 

"Начинът, по който се използва, се вижда, че е с умисъл на ГЕРБ и ДПС.  Те се надяват ние - силите на промяната, да се окажем толкова неадекватни, че хората да си кажат само ДПС и ГЕРБ могат", констатира той. 

От опозицията отрекоха обвиненията и изместиха фокуса. 

"Има такъв народ" за четвърти път в рамките на година и половина събарят държавата. Заради тях за четвърти път ще отидем на избори", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Това е една бухалка срещу опозицията. И други искали да участват, защото не трябва в бухалката да участват само една, две или три партии. Това е лицето на мафията", смята Хамид Хамид от ДПС. 

От БСП обобщиха, че все пак оставят отворена вратата за преговори. По думите им правителството в рамките на това Народно събрание обаче няма да бъде на всяка цена. 

След излизането на "Има такъв народ" от преговорите за съставяне на кабинет, мнозинството в пленарната зала изглежда невъзможно. Алтернативата е една - предсрочни избори. 

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Вики
преди 1 година
Всичко е нарочно!!Нарочно са оставени камерите да работят!! Сигнализирай за неуместен коментар