Чуйте какво казва Христо Иванов, без да знае, че микрофоните в НС са включени

Отчетът на ДБ е направен в зала на НС, от която е предавано на живо

22.07.2022 | 19:18 Редактор: Елеонора Танева

Политическото напрежение се повиши след като в публичното пространство изтече запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България", пред която лидерът Христо Иванов дава информация за хода на преговорите. ГЕРБ реагираха остро и поискаха Нинова да върне мандата веднага.

Отчетът е проведен в една от залите на НС, където камерите и микрофоните са били включени. 

В записа са чува как Христо Иванов цитира думи на Тошко Йорданов, който казвал, че ИТН ще подкрепи Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия след гласуването на евентуално правителство. 

"Ако вие си направите бухалка, ние ще сме в коалицията, в която тази бухалка ще я управлява. Няма да гласуваме бухалка, с която после вие да отидете на избори", предава Иванов думите на Тошко Йорданов.

На срещата на ДБ се е коментирало и умишлено забавяне на третия мандат, за да може предсрочните избори да бъдат на 16 октомври. Това разгневи опозицията. От ГЕРБ поискаха Румен Радев да извика Корнелия Нинова и тя да каже кой ще е кандидата на БСП за министър-председател.

В записа Христо Иванов казва: "Подозирам, че следващата седмица много лесно ще доведат до фатално късо съединение. От сорта на, когато Асен Василев трябва да разговаря с Тошко Йорданов, или какъв министерски пост да заеме Кирил Петков, или кои да са министрите на Слави".

"Това беше обявено без смущение от Христо Иванов, който уж е виден демократ в тази държава и единствен борец за съдебна реформа - те заедно ще си правят бухалка, с която да ходят на избори. Сега обмислят как да съобщят на ИТН, че няма да имат министри", коментира Десислава Атанасова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
ПП, ДБ и БКП
преди 1 година
Мафия! Вие сте същите като ГЕРБ! Какво направихте за държавата за 7 месеца? Освен огромната инфлация, рязкото обедняване на населението и газовата криза? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ех, Христо
преди 1 година