Андрей Гюров: Не мога да потвърдя, че ще има премиер следващата седмица

"Продължаваме промяната" не подкрепят част от предложенията на ИТН

22.07.2022 | 12:11 Редактор: Петя Кръстева
Андрей Гюров: Не мога да потвърдя, че ще има премиер следващата седмица

Не мога да потвърдя, че следващата седмица ще има кандидат за премиер. Това обясни пред журналисти председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

В отговор на въпрос готови ли са да седнат на една маса с ИТН, БСП и ДБ Гюров депутатът подчерта, че подобен формат не би бил работещ.

Някои от предложенията на “Има такъв народ” за програма на евентуалния кабинет с мандат на БСП са неприемливи за "Продължаваме промяната". , но отказа да посочи с кои предложения не е съгласна партията.

Вчера приключи първият кръг от преговорите, които БСП провежда за кабинета. До края на деня "Демократична България", "Продължаваме промяната" и независимите депутати трябва да кажат дали са съгласни с предложения, които "Има такъв народ" направи към програмата за съставяне на правителство. 

Тя стъпва върху тази, която партньорите изготвиха за провалилия се първи мандат на "Продължаваме промяната", но хората на Слави Трифонов едва сега правят предложения, тъй като преди тя не бе консултирана с тях, предаде dnes.bg.

Програмата не е комплектована. Вчера получихме предложенията и имаме време до края на деня да представим нашите коментари, процесът тече, обяни Гюров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК