Какво означава бърз кредит

27.03.2023 | 17:35 Редактор: Искра Ангелова
Какво означава бърз кредит

Бърз кредит е заем, който се издава за броени минути, а парите могат да бъдат по сметката ви буквално в рамките на час. Такива финансирания често се наричат минизаем и се издават срещу лична карта. Те нямат допълнителни изисквания като поръчители или доказване на доходи. За да ускори процедурата по регистрация, потенциалният кредитополучател първо подава онлайн заявление, внимателно попълва данните и ги изпраща за предварителна проверка.

След като е получил положително решение, клиентът отива в офиса на избраната институция, за да попълни нужните документи. В много случаи това може да се случи и изцяло онлайн.

В какви случаи бърз кредит е добра идея

Понякога нуждата от заем идва без предупреждение. Точно тогава е важно да можем да реагираме по някакъв начин. Ето и в кои случаи, според CashCredit.bg е добре да се доверим на допълнително кредитиране:

  • Нужда от пари преди заплата – понякога преди заплата се появяват непредвидени спешни разходи, които няма как да отложим. Бърз кредит в случая е добро решение, тъй като лесно ще го погасите при получаване на заплата;
  • Невъзможност за доказване на доход – другите финансови институции, като банките, изискват доказване на доход, както и минимум 6 месеца работен стаж при един и същи работодател. В ситуация, в която не отговаряте на тези условия, няма как да ви бъде отпуснат желаният заем оттам. Освен това, процедурата е доста по-тромава;
  • Наличие на друг потребителски кредит от банка – ако имате вече кредит, а се появят непредвидени сметки за погасяване, можете да се обърнете за заем към фирма за бързо кредитиране, напомнят от Кеш Кредит. 

За да се увеличи вероятността от одобрение на вашия бърз кредит, е необходимо да се попълни допълнителен въпросник, в който да се посочва информация за мястото на заетост, собственост върху имуществото, семейното положение и нивото на редовните разходи. Колкото повече информация за финансовото състояние е предоставена, толкова повече увереност вдъхновява кредитополучателят в заемодателя.

Изисквания при искане на бърз заем

Както вече споменахме, изискванията тук са минимализирани, за да може да получите такава помощ лесно и бързо. Основното сред тях е да имате 18 години. Ако нямате, няма как да кандидатствате. Нужно е също да сте гражданин на република България, както и да имате валиден документ за самоличност – лична карта. Вашата заявка за бърз заем трябва да бъде коректно попълнена и без грешки. 

Отказ за нужните средства е много малко вероятно да получите. Все пак, ако имате влошена кредитна история или сте попълнили некоректно вашите данни, няма как да ви бъде отпусната желаната сума. Ако имате проблеми със закона или необслужвани или неизплатени други кредити, също има вариант кандидатстването ви да бъде отхвърлено.

Процедура за получаване на бърз заем 

Процедурата за получаване на такъв тип заем е изключително опростена, поради което е и толкова удобна за мнозина. След като вече сте кандидатствали и сте били одобрени, е въпрос на време парите да стигнат до вас. Това може да стане по избран от вас начин – по сметка, в офис на кредитодателя или да бъдат наредени по вашите имена чрез изипей или друга подобна фирма. 

Допълнителни плюсове 

В допълнение можем да кажем, че при тегленето на исканата от вас сума вие ще можете сами да прецените срока за нейното връщане, както и размера на вашите вноски. Всички процедури, по кандидатстването и по получаването, са направени максимално опростено, за да може услугата да е напълно достъпна за всички. Стига да сте коректни, няма да имате никакви проблеми да получите така нужната финансова подкрепа.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК