В Helpbook зачестяват сигналите за агресивни и свободно пуснати кучета

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

19.07.2022 | 22:05 Редактор: Анисия Иванова
В Helpbook зачестяват сигналите за агресивни и свободно пуснати кучета

Отговорност и задължение на собствениците на кучета е да предотвратяват всяка проява на необоснована агресия на кучето - домашен любимец, проявена на обществени места, и да не допускат ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни.

От изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info е видно, че това масово не се спазва.

В район "Овча Купел" ротвайлер и питбул редовно се разхождат от собственика им без повод и намордник, като той далеч не е единственият.

"Защо няма контролен орган като полиция, който да бъде сигнализиран и да идва на място? Защо собствениците си позволяват да извършват нарушения? Аз ще ви кажа- защото няма кой да приложи закона, да ги глоби, да им конфискува животните при неспазване. Аз не плащам данъци, за да ме изяде куче в квартала, мен или моите близки. Моля да се задействате и да си свършите работата, като приложите закона и глобите всички собственици, които пускат кучетата си без намордник и естествено, включително и собственика на питбула и ротвайлера. Докато вие спите нашите деца ще бъдат изяждани по улиците от такива кучета, вследствие на наглостта и безнаказаността на техните собственици“.

От район "Люлин" също постъпи подобно оплакване. Куче порода немска овчарка ежедневно е разхождано без необходимите атрибути за това.

"Докато собственикът му си пие пред блока, кучето се разкарва свободно без намордник и повод. Оттам минават деца и други малки породи кучета. Многократно му е правена забележка, но той се държи арогантно. Кучето неведнъж е нападало други животни, скоро може и хора“.

В квартал "Дружба" положението не е по-различно. Оплака ни се майка, чиято дъщеря получила наранявания и изживяла стрес при нападение от свободно пуснати кучета, докато разхождала собственото.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК