Д-р Константинов: Уволниха ме след анонимен сигнал, писан от проф. Панайот Куртев

Той посочи, че би си търсил правата в съда

12.07.2022 | 19:24 Редактор: Ваня Кузманова

Отстраненият директор на Специализираната болница по онкология д-р Стефан Константинов заяви, че е освободен по анонимен сигнал, писан от неговия конкурент за поста - проф. Панайот Куртев. Към момента проф. Куртев изпълнява временно длъжността.

Д-р Стефан Константинов посочи, че сигналът за проверка е изпратен до всевъзможни институции, включително и прокуратурата. Писмото е подадено от "академичния състав", което по думите на д-р Константинов е грешно употребен термин. 

"Причината да се направят всички тези проверки е този анонимен сигнал. Авторите са двама души - единият е човекът, от който аз приех болницата като директор, след това се явявахме и двамата на конкурс, но той не го спечели и сега в момента е вече изпълняващ длъжността директор. Тоест това, което той си иска и си го казва директно на последната страница от името на някакъв академичен състав: "махнете директора той е много лош, аз съм добрият, сложете ме мен", посочи д-р Константинов. 

Преди седмица от Министерството на здравеопазването излязоха с информация за лечебните заведения в страната, в които са констатирани злоупотреби. Тогава Онкологията не беше сред тях. Според д-р Константинов това показва, че уволнението му не е по политически причини, а защото вероятно е засегнал определени интереси.

Константинов коментира и откритите нарушения на "Вътрешния одит". 

"Документът, който имаме от одита, казва, че са намерени нарушени такива договори, само че не по Закона за обществените поръчки, а договори за съвместна дейност. Оказва се, че това е съвместната дейност между болницата и дъщерното дружество - Националният онкологичен медицински център. Това са договори, с които си уреждаме отношенията за пред касата", допълни той. 

По повод друго от обвиненията срещу него за ценоразписа на допълнителните услуги, Константинов припомни, че е бил министър на здравеопазването, когато е въведен таван на цените за избор на екип. 

"2010 година в качеството си на министър с моя екип сме направили тази наредба и знам каква беше идеята. Идеята беше много проста - да се сложат тавани на платените медицински услуги в болницата, над който не може да се мине, с който да гарантираме правата на хората", заяви д-р Константинов. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
РАД
преди 1 година
На изпроводяк Сербезова махна човека, който напраи истинска промяна към добро в една болница със 7 млн.задължения , която беше приватизирана нелегално от семейство Куртеви. Даде се възможност на млади специалисти да се опитат да работят и да направят кариера.И точно тези, които години наред крадяха от болницата и спираха младите с цялата си наглост сега се връщат.СРАМ И ПОЗОР ЗА "ПРОМЯНАТА"! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Гроби Таласъмо
преди 1 година
Казана с българите в Ада не е фикция а реалност Сигнализирай за неуместен коментар