Пощенска банка е "Банка на годината"

Финансовата институция получи и приза в категория "Динамика на развитие"

07.07.2022 | 13:18 Редактор: Петя Кръстева
Пощенска банка е

Пощенска банка стана големият победител в 30-ото юбилейно издание на наградите „Банка на годината“, организирани от „Асоциация Банка на годината“. Това е водещото събитие, чрез което бизнесът и обществото дават своята оценка за работата на българската банкова система като значима част от националната икономика. На тържествената церемония, която се проведе снощи в Гранд хотел Милениум София, финансовата институция беше отличена за изключителното си представяне, високите бизнес резултати и ефективност през изминалата година, като получи и приза за най-динамично развиваща се банка в страната.

Голямата награда "Банка на годината за 2021 г.“ бе връчена на Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, от президента Румен Радев.

„Това е много емоционален момент, тъй като миналата година Пощенска банка отбеляза своята 30-та годишнина. Благодаря на всички мои колеги, на акционерите от нашата група и на многобройните ни клиенти. Вярвам, че и през следващите години ще продължим да се развиваме все така успешно и да осигурим същото високо качество на услугите ни“, каза по време на награждаването г-жа Петя Димитрова.

По-рано Пощенска банка получи и престижното отличие в категория „Динамика на развитие“. „Гордея се, че нашите успехи са забелязани и сме отличени в тази така важна категория. Тя е в същото време и много задължаваща, затова съм убедена, че тепърва ще демонстрираме с пълна сила динамиката на нашето развитие и ще впечатлим пазара с нашите продукти“, посочи още г-жа Петя Димитрова. Тя изрази и своите специални благодарности към Валентин Панайотов, председател на борда на „Асоциация Банка на годината“ за последователните му усилия в организацията на наградите. „Това събитие не само отчита успехите на банките, но то е място, на което всички ние се събираме и можем да обменим идеи за развитието на нашия сектор, затова пожелавам още много години да го има“.

Наградите „Банка на годината“ са учредени и връчени за първи път през 1992 година, като се превърнаха в едно от най-престижните събития през последните 30 години и традиционно събират на едно място финансовия, политическия и бизнес елит на страната. В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като се използва опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките. В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от Българска народна банка, както и одитираните отчети на финансовите институции.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК