Партиите склонни да подкрепят ремонт на парите за здраве

10.07.2014 | 17:00 Редактор:
Партиите склонни да подкрепят ремонт на парите за здраве
Партиите склонни да подкрепят ремонт на парите за здраве

БСП ще подкрепи предложение на Министерския съвет за това налага ли се актуализация на бюджета на здравната каса. Така и не стана ясно обаче какво решение очакват социалистите. Доскорошният коалиционен партньор ДПС също би застанал зад промените. От ГЕРБ настояват за незабавна ревизия на парите в НЗОК. 

Ако бюджетът за здраве не бъде ревизиран, опозицията предупреждава: предстоят мрачни времена за болниците до края на годината.

ДПС биха подкрепили ремонт на парите за здраве. От БСП сравниха драмата в здравеопазването с истерията с банките и увериха, че ще подкрепят всяко решение на правителството, независимо какво е то. Дори се усъмниха, че има недостиг на средства.

Хипотезите са две  – ще има ли предложение за актуализация или няма да има. Според шефа на здравната комисия в парламента това няма да бъде панацея за системата.

Според премиера не се налага прекрояване на бюджета на здравната каса, който беше гласуван с дефицит.  В момента дупката е близо 330 милиона лева, най-вече заради две пера – болниците и лекарствата. Служебен кабинет няма право да ревизира здравния бюджет заради липсата на работещ парламент.