Денят започва със слънце, следобед се очаква дъжд над Западна и Централна България

В четвъртък и петък на изток ще бъде слънчево, в събота летните валежи ще бъдат често явление

06.07.2022 | 07:10 Редактор: Петя Кръстева

Жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност е в сила за 13 области на страната. Денят ще започне с минимални температури за страната между 17 и 21 градуса. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед над страната ще премине хладно атмосферно смущение.

От северозапад ще се развива купеста облачност. Повече облаци ще има в Западна и в Централна България с условия за превалявания и прегърмявания. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 33 до 36 градуса. Над морето ще има разкъсани облаци, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

През нощта срещу четвъртък ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде до умерен от североизток със скорост до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат 29 - 31 градуса.

Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие, а по южното - 26 градуса. Вълнението на север ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, а на юг по-силно умерено с височина на вълните до 2,5 метра. 

Над планините ще има значителна разкъсана облачност с валежи над Западна Стара планина, Рила и над Пирин. Вятърът над 2200 метра височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще са около 11 градуса, а на 1500 метра до 18.

В четвъртък и петък на изток ще бъде слънчево, а на запад ще има облаци и следобедни валежи и прегърмявания. В събота летните валежи ще бъдат често явление. Температурите ще се понижат и ще бъдат между 26 и 31 градуса. По-голямо количество ще бъдат валежите в западните и южните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК