От Helpbook: Концесионерът е заел плажа, няма свободна зона

Да се направи проверка и да се спази законът, се иска в сигнала

04.07.2022 | 17:13 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Концесионерът е заел плажа, няма свободна зона

Лятото току-що е започнало, но в платформата на Helpbook.info вече получаваме сигнали за неспазване на изискванията за свободната зона на плажовете.

"На следния плаж във Варна: комплекс Слънчев ден не е спазено изискването за осигуряване на не по-малко от 50 на сто от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите. В момента плажът е почти напълно зает от поставените от концесинера чадъри, шезлонзи и шатри. Моля да бъде осъществена проверка и предприети съответните мерки за спазване на изискванията на закона.", се настоява в сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте д аподадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС