Нинова: Потребителите вече може да водят безплатни колективни искове

"Изведохме потребителските проблеми в абсолютен приоритет", каза министърът

27.06.2022 | 17:10 Редактор: Теодора Патронова
Нинова: Потребителите вече може да водят безплатни колективни искове

Министерството на икономиката и индустрията представи Закон за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите. Това стана по време на среща на министър Корнелия Нинова, зам.-министър Димитър Маргаритов и председателя на КЗП Иван Френкев с представители на неправителствени организации в областта на потребителската защита, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Вместо всеки да търси обезщетение сам, да плаща такси и да наема адвокат, сега вече ще има възможност КЗП или потребителските организации да водят колективни искове от името на много хора и те ще бъдат безплатни за тях", каза министър Нинова и допълни: "Във всяко наше действие работим за хората".

Зам.-министър Маргаритов апелира към потребителските организации за съвместно сътрудничество на всички етапи до приемането му, за да е налице максимално прецизиране и усъвършенстване на текстовете.

"Изведохме потребителските проблеми в абсолютен приоритет за екипа на Министерството на икономиката и индустрията", каза още министър Нинова.

От страна на неправителствените организации бе поставен въпросът за организирането на съвместна инициатива между тях, Министерството на икономиката и Комисия за защита на потребителите (КЗП), която да засегне и разработи темата за "енергийно бедния" потребител.

Снимка: Министерство на икономиката

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК