fallback

Всеки път ли трябва да кандидатствам за кредит?

27.06.2022 | 12:15 Автор: Тодор Петров

Изненадващи разходи, непредвидени ситуации, промоция на дългоочакван продукт, разходи по здравословни причини, спешно закупуване на електроуред или плащане на неизбежни разходи – причините поради, които е възможно да имаш нужда от допълнителни пари до заплата са много. Започваш да се чудиш какви са ти вариантите да вземеш пари назаем. Всеки е изпадал в подобна ситуация. 

Откъде обаче да вземеш пари назаем? Нужно ли е да теглиш кредит всеки път, когато имаш нужда от пари? Независимо дали става въпрос за малка или по-голяма сума, в подобни ситуации трябва спешно да намериш пари назаем. 

Когато имаш нужда от парични средства спешно, кредитът е може би първото решение, за което се сещаш. Това е подходящ вариант, когато еднократно имаш нужда от средства. Независимо дали избереш бърз кредит или банков кредит, заявяването и отпускането на заема отнема време, а и е възможно да ти бъдат начислени такси за кандидатстване. 

Но ако всеки месец или през няколко месеца ти трябва по-малка сума пари, възможно е кредитите да не са най-доброто решение за твоите нужди.  Тегленето на кредит върви ръка за ръка с изплащането на редица такси, загуба на време в обикаляне на банкови клонове и подготвяне на документи.

Тегленето на няколко кредита е възможно да утежни месечния ти бюджет и да не успяваш да ги погасиш навреме. Също така, ако изтеглиш кредит от няколко институции и падежните дати да се разминават, имаш шанс организацията и проследяването на крайните срокове да ти създаде стрес.

Друго неудобство, което е възможно да изникне, са таксите за внасяне на задълженията ти. Няколко кредита, които се изплащат в различни банкови клонове, различни офиси и т.н. Трябва да знаеш, че не винаги услугата за погасяване на месечната вноска е безплатна. Това е допълнителен разход, който може да ти бъде начислен и е добре да го имаш предвид. 

Има и алтернативно решение - кандидатствай за кредитна карта. Кредитните карти са удобен финансов инструмент, с който можеш да имаш пари винаги, когато пожелаеш. Не е необходимо да кандидатстваш за кредит всеки месец, в който имаш нужда от пари. 

Какъв кредитен лимит ще ти бъде отпуснат често зависи от кредитния ти рейтинг – колкото по-добър е той, толкова по-вероятно е да ти бъде отпусната по-голяма сума по картата. Какъвто и да е случаят, веднъж, когато кредитната карта е в ръцете ти, знаеш, че можеш да разполагаш с допълнителни пари, когато имаш нужда. Няма да е необходимо да кандидатстваш за заеми, да подготвяш документи, да очакваш одобрение и да се бавиш. 

Когато пластиката е вече в портфейла ти, можеш да си позволиш да плащаш всичко. Разбира се, в рамките на одобрения ти кредитен лимит. А ако използваш кредитна карта Бяла Карта, нямаш никакви такси за поддръжка, нито разходи по картата, преди да започнеш да я ползваш. Бяла Карта може да стои в джоба ти и да не ти струва нищо до момента, в който не я използваш. В месеците, в които ти е необходимо да я използваш, трябва да погасиш задължението си плюс лихвата върху използваната сума от одобрения си кредитен лимит.

Хубавото е, че тя няма такси при теглене на пари от банкомати в България и страните от Европейския съюз и е подходящ избор както за тези, които предпочитат да имат лесен и бърз достъп до пари в брой, но и да могат да плащат покупки на ПОС и онлайн, когато им се налага.

Друг позитив е, че Бяла Карта няма такса за кандидатстване. Заявява се онлайн или по телефон, а при одобрение можеш да получиш картата до посочен от теб адрес – напълно безплатно. Всеки, които отговаря на изискванията, може да я заяви и при одобрение да разполага с пари в рамките на отпуснатия кредитен лимит. Бяла Карта е гъвкава и достъпна кредитна карта, за която имаш шанс за одобрение дори без да си нает на трудов договор – достатъчно е да имаш някакви лични доходи от наем, от обезщетение по майчинство, пенсия или друго. За да я заявиш е необходимо да имаш навършени 18 години и някакви лични доходи, които да можеш да докажеш. 

Плащането на задължения по Бяла Карта също е направено, за да е максимално удобно за клиентите – може да платиш онлайн през сайта, в банков клон или при някои от партньорите. Ти избираш как. 

Бяла Карта е точният финансов инструмент, който се наглася спрямо твоите нужди и ти дава възможност да разполагаш с пари до заплата – всеки месец. 

fallback
Още от България
fallback