Слънчево и топло начало на седмицата, но се задават нови валежи и бури

Максималните температури днес ще бъдат от 25 до 31 градуса

27.06.2022 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в страната днес ще бъдат от 14 до 19 градуса. Преди обед над източните райони ще има повече облаци, а на запад ще бъде слънчево. Над Източна България ще се развива купеста облачност с възможност за превалявания. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 25 до 31 градуса, а в западните райони - до 24, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, но значителна. Вятърът ще бъде до умерен от североизток със скорост до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 27-28 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие до 24-25 градуса по южното. 

Във вторник ще вали над източните и над западните територии. В сряда се задават нови валежи с летен характер, главно в западните и централните райони. 

В четвъртък ще има повече слънце и ще бъде горещо, валежи не се очакват. В петък облаците ще бъдат повече и следобед ще превалява на много места, със силни гръмотевични бури в Северозападна България.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК