Социалните отнеха трите деца на майка в Петричко, жената се нуждае от помощ

С помощта на хората от село Кърналово в момента се извършва ремонт на къщата

20.06.2022 | 13:53 Редактор: Здравко Черкезов

Семейство от петричкото село Кърналово се нуждае от помощ, за да върне трите си деца. Те са изведени от дома им от социалните служби, след като е установено, че не се отглеждат в добри условия.

С помощта на хората от селото в момента се извършва ремонт на къщата, но все още са необходими пари и обзавеждане. 

Преди няколко дни в скромния дом на Марияна по сигнал пристигат представители на социалната служба, които установяват, че условията за живот са неприемливи за отглеждането на три малки деца. И жената вижда как за секунди семейството се разпада пред очите ѝ.

"Знаят кой го е подал сигнала, но не ми казват. Ето, виждате – изморени сме, цяла седмица работим, не сме починали една минута, амбицирани сме да го направим долния етаж, за да може да ни върнат децата", сподели майката.

В момента Марияна прави всичко възможно с помощта на много дарители да обнови къщата. След това се надява отново да види децата си у дома. 

"Строителни материали, липсва ни детско обзавеждане, кухня, спалня, баня и тоалетна... Готови сме да ги направим, имаме материалите и така", обясни тя.

Съдбата на семейството трогва цялото село Кърналово и местните хора правят всичко възможно с пари, средства и материали да помогнат на Марияна да върне децата си. 

"Децата са много хубави, особено по-голямото много добре се развива, много е умно. Проблемът е, че вкъщи те нямат необходимите условия, децата вече растат, осъзнават всичко това. Ние сме малко общество, знае се за социалния статус на детето. Децата осъзнават и те искат да имат детска стая, искат да имат играчки, искат Коледа да прекарат вкъщи около елхата…", коментира директорът на ДГ "Иглика" – с. Кърналово Ваня Попова.

В момента децата са в Центъра за настаняване от семеен тип в Петрич. За тях се грижат специалисти, а майка им идва да ги вижда всеки ден. С голямата надежда скоро да ги прибере у дома.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК