Брокери: Продължава да расте търсенето на жилища под наем в София

Не всички сегменти на пазара се възстановяват с еднакъв темп

16.06.2022 | 11:43 Редактор: Здравко Черкезов
Брокери: Продължава да расте търсенето на жилища под наем в София

Търсенето на жилища под наем в София нараства след отпадането на противоепидемичните мерки, но не всички сегменти на пазара се възстановяват с еднакъв темп. Това показват наблюдения на брокери на недвижими имоти, до които Investor.bg се допита.

Повишен интерес има към едностайните и двустайните жилища, а при тристайните търсенето нараства по-плавно. Засега почти без промяна остава интересът към многостайните апартаменти, казва брокерът Стелияна Василева.

Тенденция за възстановяване на пазара на наеми в столицата отчита и Гергана Тенекеджиева. Търсенето обаче не се е възстановило напълно спрямо нивата преди пандемията, допълва тя.

Брокери наблюдават от март насам засилено търсене на имоти под наем от украински и руски граждани. В страната ни се преместват цели фирми и отдели. "Сключват се сделки за апартаменти, които в нормални условия не биха се отдали толкова бързо или наемната им цена би била по-ниска", казва Стела Михова, мениджър на отдел "Наеми" в Primo+ недвижими имоти. "Срокът за наемане на един имот също е от значение. В началото по-голямата част от наемателите от Украйна искаха да наемат за по-кратък период от 3-4 месеца, което също се отрази на цената", допълва тя.

Пазарът на жилища под наем в София пострада по време на пандемията заради наложената работа от вкъщи и решението на някои наематели да се върнат в родните си места. 

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК