Очаква ни слънчева сряда с температури до 31 градуса

В събота от запад се задават дъждовни облаци

15.06.2022 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в страната днес ще са от 12 до 18 градуса, по високите западни полета на места - до 10-11. Преди обед ще има разкъсана облачност над северните райони, която бързо ще намалява до слънчево време, а на юг ще бъде слънчево. 

Следобед над планините ще се развива купеста облачност с възможност за превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури в населените места ще са от 25 до 31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето облачността ще бъде разкъсана, повече преди обед над северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 23-25 градуса. Морската вода е с температура от 21-22 градуса по северното крайбрежие и до 25 градуса по южното. 

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобедни разхлаждащи валежи се очакват над планините. В събота от запад се задават дъждовни облаци, с повече очаквани валежи над западната половина от страната. В неделя ще има повече слънце и чувствително ще се повишат температурите.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК