Подкупи и заплахи: Пламен Моллов изчезна, поискаха да бъде доведен с полиция в НС

Определиха правилата за избор на нов шеф на КПКОНПИ

14.06.2022 | 13:57 Редактор: Елеонора Танева

Парламентарната комисия за противодействие на корупцията определи правилата за избор на нов шеф на КПКОНПИ. А бившият шеф на Агенцията по храните Пламен Моллов не се яви пред депутатите след твърденията си за предлаган от него подкуп.

Пламен Моллов е получил покана за днешното заседание, но се оказал неоткриваем - телефоните му бил изключени, не отговарял на мейлите, които са му изпратени. От Университета по хранителни технологии, на който Моллов е ректор, са изпратили писмо до Комисията.

"По повод отправената показа към Пламен Моллов не можем да потвърдим участието му на заседание утре сутрин. Той е в редовен годишен отпуск до края на юни и нямаме връзка с него", прочете писмото председателят на комисията Михаил Камберов.

Моллов трябваше да бъде изслушан за твърденията си, че е предложил подкуп на настоящия директор на Агенцията по храните проф. Христо Даскалов. От "Продължаваме промяната" поискаха на следващото заседание да бъде доведен с полиция.

"Предлагаме като председател да поискате съдействието на МВР и да му връчат покана за следващото заседание в четвъртък. А при неявяване, да поискаме да бъде приведен на заседанието", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски.

Преди дни от анонимен мейл беше разпратен аудиозапис между Моллов и Даскалов за лабораторията за фитосанитарен контрол на българо-турската граница при "Капитан Андреево". Даскалов каза, че е имало неуспешен опит на мафията да го купи. А заради заплахи за живота му, му е назначена охрана.

На днешното заседание на Комисията за противодействие на корупцията не присъства нито един депутат от ГЕРБ и ИТН. Все пак кворум беше събран и бяха гласувани правилата за избор на шеф на Антикорупционната комисия. 

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК