ВМРО до Фандъкова: Забранете "София прайд", никой не се интересува какво става в спалнята

В тези тежки моменти за България е не само грешно да се харчат пари за глупости, а направо престъпно, пише в писмото до кмета

10.06.2022 | 14:57 Редактор: Елеонора Танева
ВМРО до Фандъкова: Забранете

ВМРО поиска от кмета на София Йорданка Фандъкова да забрани "София прайд".

"Това ли ще завещаем ние на децата си? Ще запазим ли културния и цивилизационен код на българския народ или ще се претопим в блатото на новото модерно, което отрича граници, нации, езици? Новото "модерно", което в своя агресивен розов либерализъм иска да заличи всичко старо, включително моралния и етичен кодекс на българина", питат представителите на ВМРО в декларация до столичния кмет.

15-ото издание на "София прайд" трябва да се проведе на 18 юни. ОТ ВМРО подчертават, че парадът е разрешен, а са били забранени "далеч по-безобидни и исторически издържани събития като Луковмарш".

"Всеки сам избира какво да прави или да не прави в спалнята си и никой не се интересува какво става там. Става дума за налагане на нов ред, на ново мислене. Да си го кажем открито – този прайд се случва и продуцира от НПО-та с неясно чуждо, външно финансиране с активното съучастие на няколко посолства", пише в декларацията.

Групата общински съветници от ВМРО обръща внимание на огромния финансов ресурс, който ще погълне охраната на парада.

"И това ще струва стотици хиляди левове на българския данъкоплатец – въпреки че не иска подобен парад, той ще трябва и да си го плати. В тези тежки моменти за България е не само грешно да се харчат пари за глупости, а направо престъпно!", пишат Карлос Контрера и неговите колеги.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК