УМБАЛ-Бургас направи разкритие за лекаря, блъснал ученици на тротоар

"Водачът е тестван за алкохол и наркотици. Пробите са отрицателни", заяви говорителят на МВР-Бургас

08.06.2022 | 13:31 Редактор: Ваня Кузманова

В Бургас лекар блъсна с колата си група деца на тротоар. Едното от тях, на 14 години, е с фрактура на крака. Инцидентът е станал в района на държавната болница.

Децата отивали на училище, когато на тротоара ги връхлита джип. Зад волана е бил лекар, който е излизал от служебния вход на болницата. 

"Водач на 62 години, на джип, не успява поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, да овладее тежката машина, и вместо в пътната отсечка се качва на тротоара и помита деца, които са отивали към училище", заяви говорителят на МВР-Бургас Цветелина Рандева.  

Свидетели разказват, че от служебния изход на болницата непрекъснато излизат линейки към главния път и мястото е изключително опасно.

"Тук е много опасно. Трябва някаква бариера да има! Тук влизат много коли, а няма нито пешеходна пътека", посочи санитар в УМБАЛ-Бургас".  

От държавната болница съобщиха, че лекарят не фигурира в графиците за нощни дежурства, но не изключват вероятността да е дошъл да види свой пациент. 

"Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като и двете проби са отрицателни. Вероятно се касае основно за преумора и загуба на контрол над тежката машина", заяви говорителят на МВР-Бургас Цветелина Рандева. 

От болницата заявиха, че ще съдействат на разследването, въпреки че пътният инцидент е станал извън територията на болницата. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК