"Продължаваме промяната" защити Калина Константинова: Справя се чудесно

Беше недомислена тази комуникация, заяви Христо Иванов от ДБ

01.06.2022 | 13:39 Редактор: Тодор Петров

Парламентът утре ще изслуша вицепремиера Калина Константинова по повод решението на правителството за прекратяване на плана за разселване на украинските бежанци в страната. 

Това решиха депутатите в началото на пленарното заседание по предложение на ГЕРБ-СДС, които излязоха с декларация, в която поискаха оставката на Константинова. Опозицията поиска оставката ѝ, тъй като според тях се е провалила с украинските бежанци.

"Докато пристигне нейната оставка, ние обаче искаме Константинова да бъде водена на тази трибуна, за да можете вие, представителите на управляващите коалиция, когато гледате нейната нагла усмивка, всеки път да си мислите за "Български пощи", за украинските майки, за вагоните към Ямбол и автобусите към Паничище", настоя опозицията.

Андрей Гюров от "Продължаваме промяната", от чиято квота е Константинова, отговори, че правителството е направило невъзможното украинските бежанци да бъдат настанени и обгрижени. От партията застават зад вицепремиера Константинова и смятат, че тя се справя чудесно с работата си.

"Грешка беше това изявление. Очевидно беше недомислена тази комуникация, която създаде много повече въпроси, отколкото отговори", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК