В София вече е забранено движението на каруци по улиците

Ще бъдат отнемани от собствениците им до заплащане на разноските

01.06.2022 | 07:51 Редактор: Тодор Петров
В София вече е забранено движението на каруци по улиците

В София от днес влиза в сила забраната за движение на каруци по улиците за обществено ползване - с граници, заключени в карето между автомагистрала "Европа", Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път, съобщават от Столичната община.

При установяване на нарушения, компетентните органи задържат за отговорно пазене превозното средство до поискването му от собственика и го връщат след заплащане на разноските. 

Животните, ползвани за задвижване на превозни средства с животинска тяга, се предават на ОП "Екоравновесие" и се връщат на собственика след заплащане на разходите за отговорна пазене, отглеждане и лечение.

Забраната се налага заради чести нарушения на водачите на каруци като отнемане на предимство, движение по тротоари, движение в насрещното платно. 

Освен това конете и катърите, използвани като животинска тяга, почти винаги са зле гледани, недохранени, не се обезпаразитяват и не им се предоставя необходимата ветеринарно-медицинска грижа, посочиха вносителите на доклада - общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК