Продават на наемателите им над 1400 общински жилища в София

Решението доведе до напрежение в Столичния общински съвет

26.05.2022 | 14:40 Редактор: Тодор Петров
Продават на наемателите им над 1400 общински жилища в София

Над 1400 общински жилища в София ще бъдат продадени на настанените в тях по административен ред наематели, реши Столичният общински съвет. Цените ще бъдат актуализирани спрямо поскъпването на имотите в София, но ще запазят социалния си характер. 

Против процедурата се обяви кметът на район Красно село Росина Станиславова. Причината - не е убедена, че семействата отговарят на условията да закупят жилищата.

"Част от тези хора вече не попадат, включително в това да отговарят на социалните критерии. Неправомерно настанена дъщеря на зам.-кмет на друг район на ГЕРБ беше изведена вече от подобно жилище", заяви Станиславова, цитирана от БНР.

Недопустимо е да се продават общински жилища, категоричен е Димитър Антов - общински съветник от групата "Патриоти за София".

"Искам да зная колко човека чакат за настаняване в такива жилища и колко са щастливците. И по колко години чакат тези, които чакат. Оказва се, че тези, които са щастливи, и вече години ползват тази благина, ще се възползват от още една благина - да си купят жилището, а онези, които чакат, не получават нищо. Това не е солидарно към всички нуждаещи се", каза той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК