Пожарът в Пазарджик е потушен, екоинспекцията направи замерване на въздуха

Пожарникари остават да дежурят на място

24.05.2022 | 13:33 Редактор: Елеонора Танева

След повече от 12 часа пожарът в Пазарджик е потушен. На място все още има няколко противопожарни екипа. Огънят избухна вчера следобед на площадка за бракувани автомобили. Огромен дим се извиваше над мястото, а повече от 10 пожарни екипа се бориха с пламъците. 

"Изключително тежка, много напрегната и натоварена нощ беше за всички огнеборци от Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Белово и няколко екипа от регионалната дирекция в Пловдив. Дори бяхме подпомогнати от един противопожарен автомобил и екип огнеборци от Карлово. Много трудно се гасят тези изключително лесно горими материали, каквито са отпадните части от автомобили. Тъй като това е площадка за скрап на бракувани автомобили. Цяла нощ гасиха огнеборците. Рано тази сутрин около 7:30 пожарът беше изцяло потушен", уточни говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

От регионалната екоинспекция са извършили замерване на въздуха. То е показало, че няма превишаване на серен и азотен диоксид в района, което би могло да застраши човешкото здраве след инцидента.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК