Шумът на трамваите в столичния кв. "Иван Вазов" е над допустимото

Необходим е ремонт на участъка до пазара, пише потребител в Helpbook

18.05.2022 | 22:50 Редактор: Анисия Иванова
Шумът на трамваите в столичния кв.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за трасето на трамваите в района на кв. "Иван Вазов" в столицата. Според нашия потребител шумът е над допустимите норми поради неремонтирания участък.

По ул. "Краище" в кв. "Иван Вазов" се движат две трамвайни линии - 1 и 6. Заради разбитите релси и високата скорост на движение в този прав участък при преминаването си трамваите предизвикват шум с високи децибели шум, много над допустимото за града. Според автора на сигнала мотрисите с номер 6 са стари и раздрънкани, а тези по линия 1 са нови, но твърде дълги и шумът им е като от товарен влак. В допълнение на пресечката на ул. "Краище" и ул. "Ярослав Вешин" релса с дължина 10-ина метра е във въздуха и при преминаване на автомобили тропа денонощно.

"Необходим е цялостен ремонт на пътния участък от бул. "Витоша" до пазара "Иван Вазов". Необходимо е да се ограничи скоростта на движение на трамваите при преминаването им под прозорците на живущите и работещите там. Наднорменият шум и вибрациите в района са постоянни", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК