Блокади в София заради спортни събития, основни булеварди са затворени

Изготвени са обиколни маршрути

15.05.2022 | 13:52 Редактор: Жаклина Иванова

Ограничения в движението в София заради три големи спортни събития днес: полумаратон, велошествие и футболен финал между ЦСКA и "Левски" на националния стадион "Васил Левски".

Заради трите спортни събития в столицата, бяха изготвени обиколни маршрути, а основните булеварди в центъра останаха затворени. Блокираният трафик изнерви шофьорите.

Над 1200 души участваха на полумаратона, който започна от площад "Народно събрание". Маратонци от страната и чужбина се включиха, като тази година събитието има благотворителна цел.

"Специално за мен това бе една от причините да реша да участвам тази година. Не сме активни спортисти, но го направихме за инициативата", сподели Графиня Ганчева.

До последния момент се записваха желаещи да бягат, а събраната сума е над 20 хиляди лева. Събраните средства ще бъдат дарени за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна, Фондация за доброволци и Народно читалище "Тротоара".

Този спортен уикенд има за цел да покаже, че спортът не бива да се забравя. По-късно през деня се проведе и велошествие в центъра на града.

Полицейското присъствие в столицата остава засилено, защото се очаква отново да има затруднения в движението.

На футболния мач между "Левски" и ЦСКА се очаква да присъстват около 40 хил. фенове, които може да блокират движението в центъра на София. Над 1500 полицаи следят за реда в столицата.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК