Напрежение в НС: От ГЕРБ скочиха заради спрян микрофон, дадоха им почивка

До напрежението се стигна след декларация на Десислава Атанасова

13.05.2022 | 12:36 Редактор: Здравко Черкезов
Напрежение в НС: От ГЕРБ скочиха заради спрян микрофон, дадоха им почивка

Народното събрание влезе за кратко в почивка, след като се стигна до напрежение вследствие на декларация на ГЕРБ. 

"Абсолютно всички хора вече разбраха, че е в ход план за унищожаване на страната", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от трибуната на НС.

"ГЕРБ приключи един успешен мандат и се съобрази с изборните резултати. Ние вярвахме, че след нас ще дойде управление, което ще надгражда, което ще води страната в посока към подобряване на живота на хората – на стандарта, на покупателната способност, ще довършат магистралите, ще се поддържа, започната от нас тенденция за устойчиво развитие на страната. За съжаление обаче, се оказа, че сме предали управлението на страната в ръцете на абсолютно несъстоятелни хора", заяви тя.

Атанасова смята, че от една година обществото живее в някакъв кошмар. "Наистина никой не знае - гражданин или представител на бизнеса, утре какво ще му се случи. Не знае дали ще бъде излъган, измамен и ограбен. Искахте управление без ГЕРБ, получихте управление без ГЕРБ. Дали сте доволни от резултата, уважаеми представители на мнозинството. Доволни ли са вашите избиратели? Да ви кажа ли? Не са доволни. Никой вече не е доволен, а по-лошото е, че всички вече са уплашени. Абсолютно всички хора вече разбраха, че е в ход план за унищожаване на страната", посочи тя, цитирана от БГНЕС.

По думите ѝ единственото хубаво е, че в този НС има опозиция. "И слава богу, че и ГЕРБ е тук, защото ние с всички сили ще пречим на това да продължавате да унищожавате Родината ни. За нас тя е само една, ние друго гражданство нямаме", заяви Атанасова.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев взе думата и каза, че толкова много неистини, изречени по толкова систематичен начин, "от оплаквачки ГРЕБ не съм чувал от доста време насам". И започна "директно по ред на неистините", а в края заяви специално на Атанасова: Проверявайте си числата, преди да говорите.

След него тя взе думата като започна така: "Уважаеми г-н министър-председател Василев. Защото вече Кирил Петков не е министър-председател. Очевидно за цялата зала и за българските граждани, истинският премиер е Асен Василев, който опровергава опозицията", каза тя.

Докато говореше председателстващият НС ѝ изключи микрофона и й отнеме думата. Депутатите от ГЕРБ станаха и се стигна до напрежение, заради което бе дадена почивка.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК