Караджов: Няма да подавам оставка и не предвиждам отлагане на тол таксите

Регионалният министър е обещал да се водят допълнителни разговори за новите тол такси

10.05.2022 | 12:31 Редактор: Ваня Кузманова

Задръствания се образуваха на всички входно-изходни артерии на Пловдив. В протеста на превозвачите в града се включиха и строителните фирми, които блокираха напълно кръстовището до областната управа, след като регионалното министерство спря 12 подробни устройствени плана в Пловдив. 

С тях се срещна регионалният министър, който обясни, че няма проблем плановете да бъдат изпълнени, ако Общинският съвет ги гласува. Гроздан Караджов каза, че няма да подаде оставка заради скандала. Превозвачите обаче настояват с поста си да се раздели транспортният министър Николай Събев. 

Пред тях Караджов е обещал да се водят допълнителни разговори за отлагане на новите тол такси.

Срещата в пловдивската областна управа се проведе, докато под прозорците протестиращи скандираха "оставка". До блокада на възловото кръстовище до областната управа обаче не се стигна.

Според регионалния министър засега той не предвижда отлагане на тол таксите, но бил "за" разговори.

Караджов съобщи, че вчера е възложена нова задача на АПИ – да започне проектирането на нов път Пловдив – Смолян, който ще бъде по изцяло ново трасе. В предпроектните проучвания ще бъдат разработени три варианта за него.

"Имаме волята и средствата да го построим, защото целият трафик по направлението север – юг расте всяка година и трябва да бъде посрещнат на повече пунктове“, обясни министърът.

По думите му данните за трафика показват, че интересът към ГКПП "Рудозем" расте, съответно расте и необходимостта от обходен път на Пловдив.

"Този нов път трябва да стане изцяло четири лентов и да пренасочи транзитния трафик, така че нито един камион да не влиза в центъра или периферията на града", допълни той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК