"Лукойл" може да спре работа, ако забранят вноса на руски петрол

Това заяви председателят на Управителния съвет на дружеството Илшат Шарафутдинов

09.05.2022 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

Ако забранят вноса на руски петрол, "Лукойл" може да спре работа. Това заяви председателят на Управителния съвет на дружеството Илшат Шарафутдинов.

"Нефтовете са много голяма смеска и с много широк диапазон на качество. Преработвали сме някои нефтове и можем да го правим, някои не сме. Има и такива, които не могат да се доставят. Те са битуминозни и изобщо не могат да текат - венецуелският, например. Никой не може да каже дали е възможно или не, докато не кажат: "Ето ти нефта, виж дали можеш", обясни той.

"Ние имаме много сложни системи за инженерните разчети, за да кажем теоретически дали е възможно. После трябва да бъде отработена логистиката, технологията, цената на въпроса, да се намерят танкери, някой да ги застрахова и да ги докара дотук. Накратко - можем да преработваме алтернативни, но дали ще извадим 93 или 95%, никой не може да каже, докато не кажат какъв нефт ще работим", допълни Шарафутдинов.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
кон
преди 1 година
Ако забранят вноса на руски петрол, "Лукойл" може да спре работа.Австралия спряха прерабатката на суров петрол и цените паднаха на деривати 15% в ход е същото за Нова Зеландия Сигнализирай за неуместен коментар