Напрежение в СЕМ: Регулаторът спори за спирането на руски канали и автопарка

Един от членовете поиска закриването на служебния автопарк

29.04.2022 | 18:52 Редактор: Жаклина Иванова

Скандал за коли в Съвета за електронни медии. Един от членовете на регулатора поиска закриването на служебния автопарк, въпреки че, по думите на председателя, използва служебен автомобили дори в почивните дни.

Извънредно заседание на Съвета за електронни медии - последно в мандата на Розита Еленова и първо за новия председател Соня Момчилова. Въпреки че точките в дневния ред бяха само три, успяха да нажежат страстите до червено. Еленова предложи служебните коли на СЕМ да бъдат продадени.

"Тук се плащат паркоместа. Има много служители, които са назначени в този отдел", заяви тя.

Според новия председател на СЕМ, Розита Еленова е навъртяла над 75 000 км със служебните автомобили, а в регулатора пристигат фишове от "Пътната полиция" за нарушения, направени от нея.

"Последната щета, която е заведена на автомобил, който Вие използвате, е от вчера. Вие го използвате, въпреки заповедта да не се използват автомобили в почивни дни", заяви председателят на СЕМ Соня Момчилова.

Напрежение създаде и дискусията за спирането на руските телевизионни канали у нас, както и темата кои медии разпространяват дезинформация.

Стана ясно, че регулаторът е направил всичко, което законът му позволява по време на война. За да бъде още по-ефективен, са необходими промени в законодателството.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК