Празничен трафик: Катастрофи и задръствания по основните пътни артерии

Натоварени бяха и граничните пунктове

22.04.2022 | 18:38 Редактор: Ваня Кузманова

Катастрофи и задръствания в първия почивен ден за великденските празници. Колоната от автомобили на магистрала "Хемус" достигна 10 километра заради празничен трафик и ремонта на тунел "Ечемишка", който продължава вече година. Натоварени бяха и граничните пунктове. 

Полицията пропускаше реверсивно колоните от автомобили през работещата тръба на тунела, а камионите се отбиваха през стария път през прохода "Витиня". 

"Опитваме се да стигнем по някакъв начин, да стигнем по-бързо, но не се получава", каза един от шофьорите. 

Блокирани между тунелите и виадуктите на магистралата се оказаха хиляди шофьори. Вентилаторите в тунел "Витиня" създаваха течение, което да проветрява изгорелите газове, въпреки това хората се оплакаха от престоя в тръбата.  

"От последния тунел, от началото ни хвана, та се напушихме вътре в тунела и продължаваме, докато се отпуши. Предполагам след другия тунел", посочи друг шофьор.  

Засилен трафик и по граничните пунктове. Колони от автомобили се образуваха и след автомагистрала "Струма" в Кресненското дефиле. Повече от час трябваше да чакат на границата тръгналите за почивните дни в Гърция. Синхрон: 

"Виждате, че има доста голяма колона, дано да се отворят повече пунктове и да става по-бързо. Надяваме се да не чакаме много, едва ли ще е повече от час. Пеем си песни, в край на сметка празници са, хубаво е", казаха част от пътуващите.

Интензивен трафик имаше и на Маказа, както и по пунктовете с Турция. А решилите да разгледат Ягодинската пещера се сблъскаха с пропадналия път през Триградското ждрело. Преди дни кола падна в реката, след като се свлече земна маса под асфалта. 

А местните се притесняват, че пътят е опасен и отказва туристите, затова са готови отново да излязат на протест.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК