Протест в София срещу преименуването на улици в подкрепа на Украйна

Демонстрацията пред общината е организирана от "Възраждане" и БСП

21.04.2022 | 09:45 Редактор: Ваня Кузманова

Втори опит за именуване на алеи в подкрепа на Украйна ще направи Столичния общински съвет днес. 

Граждани и представители на политически партии излязоха на протест срещу намерението на общината да кръсти две ключови места в София в знак на солидарност с Украйна и да издигне украинското знаме на сградата на общината на ул. "Московска“ №33. 

Протестът е срещу повторното разглеждане от Столичния общински съвет на решенията за издигането на украинското знаме и именуването на пространства на "Героите на Украйна" и "Борис Немцов", които областният управител на София-град отмени като незаконосъобразни. Предложението за преименуването беше на ГЕРБ-СДС и "Демократична България"

Срещу именуването са от групата на БСП в СОС. Привърженици на "Възраждане" също изразиха недоволството си на място с възгласи "Оставка" и временни блокади на движението на ул. "Московска" 33.

"Българските улици да не се преименуват. С искане да не виждаме в нашата страна чужди знамена, защото в България трябва да има единствено българското знаме. Нека българският народ да бъде малко признат на нашия освободител Русия", посочи Веселин Костов от сдружение "Хан Кубрат". 

"Ако прочетете мотивите ще видите, че то е необосновано и заради това ние сме против да бъдат приети политически решения, които са незаконосъобразни", заяви депутатът от "Възраждане" Петър Петров. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 2 години
Категорично съм против преименуването на улици в знак на солидарност към Украйна. Не съм за Украйна. Против войната съм, в каквато и да е форма. Но затова всички разумни политици трябва да се обърнат против Англия и сащ. Те правят войните!!!! Защо всички подлизвачи слушат тях?!!?!! Защото така се печели, така както родни политици продадоха държавата на американското посолство Сигнализирай за неуместен коментар