Борисов срещу кризата: Национално съгласие с водещата роля на Румен Радев

Без да си замине Кирил Петков, не могат да говорят по никаква тема с нас, каза лидерът на ГЕРБ

19.04.2022 | 14:51 Редактор: Тодор Петров

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за национално съгласие с водещата роля на президента Румен Радев, за да може страната ни да се справи с икономическата криза. На брифинг Борисов отново потвърди, че партията му няма да подкрепи нито едно държавно решение, докато управляващата коалиция и премиерът Кирил Петков са на власт.

"Без да си замине Кирил Петков, не могат да говорят по никаква тема с нас. Ние с корумпирани хора не искаме да работим. Преди арестите можеше да се говори. И сега готвят 1 милиард евро да вземат от външните пазари. Трябва такова затягане на коланите да има впоследствие, че не знам кой ще се хване. И Радев има водеща роля. Национално съгласие да се измъкнем от катастрофата, в която сме, ако не разбирате", заяви той.

Според Борисов енергетиката на страната ни е обвързана с капитали с неизвестен произход, зад които стоят две офшорни фирми. Той отново посочи подписания между правителството меморандум с компанията "Джемкорп". 

"И с този меморандум ви показаха как искат да ви откраднат милиардите, да ви заробят. Вие разбирате ли каква чудовищна далавера - да продадат, да откраднат в сферата на енергетиката - ядрено гориво, всичко, да минава през тези офшорки и там да се отчисляват комисионни", обясни Борисов, цитиран от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК