"Има такъв народ" номинира Мартин Карбовски за член на СЕМ

Предложението е внесено в деловодството на парламента

13.04.2022 | 14:27 Редактор: Ваня Кузманова

"Има такъв народ" издига журналиста Мартин Карбовски за член на СЕМ, а кандидатурата му вече е внесена в деловодството на парламента. 

"Демократична България" пък предлага журналистката Пролет Велкова. По неофициална информация от "Продължаваме промяната" също ще направят предложение, но името все още не е известно. 

Крайният срок за издигане на кандидатури е четвъртък според приетите от парламента правила за избор на двама членове на Съвета от парламентарната квота. Изслушването на кандидатите ще бъде на 21 април. Изборът ще бъде в началото на месец май.  

От Асоциацията на европейските журналисти призоваха в позиция, за кандидати за СЕМ, да бъдат издигнати доказани професионалисти, които познават добре медийния сектор в България и неговите проблеми и могат да предложат решения.

"Пародоксалното е, че решихме да излезем с позиция, с която наистина да призовем политическите партии и президента да номинират хора с доказани професионални личностни качества. Пет минути след това разбрахме, че журналистът Мартин Карбовски е номиниран от партията "Има такъв народ" за член на СЕМ. За нас това е гавра с българската медийна среда", заяви заместник-председателят на Асоциацията на българските журналисти Мария Черешева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК