Пендачанска напуска Обществения съвет на БНР заради руска пропаганда в предавания на Волгин

"Това, което генерално ме притеснява, е изопачаването на истината", изтъква оперната прима

11.04.2022 | 19:26 Редактор: Теодора Патронова

Оперната прима Александрина Пендачанска обяви, че напуска Обществения съвет на БНР. Причината са поредица от предавания на журналиста Петър Волгин. 

Българското сопрано Александрина Пендачанска е желана в най-престижните концертни зали по света. Изпълнява редица забележителни роли и има три номинации за наградата "Грами". Повече от година е член на Обществения съвет на БНР, но решава да подаде оставка.

"Това, което генерално ме притеснява, е изопачаването на истината. Говоря за истината, базирана на фактите", изтъква тя.

Журналистът Петър Волгин отрича обвиненията в дезинформация и пропаганда. В последното издание на предаването ''Политически НЕкоректно'' гост е лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, а темата е как управляващите защитават българските интереси.

"Единственото, което искам, е слушателите да получават достоверна и различна информация. Ние не сме нито Украйна, нито Русия, нито САЩ, ние сме България, трябва да се грижим за българските национални интереси", коментира Волгин.

Пендачанска е категорична - оттук нататък не иска името ѝ да се свързва с медията, в която работи Петър Волгин.

"Лигитимиращо е моето присъствие за едни процеси от ефира на национална медия", коментира оперната прима.

Петър Волгин е твърд в позицията, че е спазил всички изисквания на Закона за радиото и телевизията, а ръководството на БНР ще обсъди неговата работа и ще излезе със становище дали има допуснато нарушение.

"Програмният съвет ще вземе решение относно това има ли допуснато нарушение във вчерашното издание на "Политически НЕкоректно. В зависимост от тяхното становище, аз и Управителният съвет на радиото като ръководни органи ще предприемем съответните действия", коментира генералният директор на БНР Милен Митев.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Махнете троловете от
преди 2 години
2
0 rate up comment rate down comment 1
ох..мале
преди 2 години
Поредната проститука. Да си пее там и да не се прави на много умна. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
b_ar
преди 2 години
На кой ли се е метнала...Браво Волгин Сигнализирай за неуместен коментар