Депутат от ИТН: Канят Каримански на работа в Световната банка, а не е достоен за БНБ?

Виктория Василева нарече управляващите "мишоци"

11.04.2022 | 14:12 Редактор: Елеонора Танева

Продължава напрежението в коалицията заради предстоящия избор на нов управител на БНБ. След коалиционния съвет четворната коалиция не е намерила консенсус. Кандидатът вече е само един - Любомир Каримански от "Има такъв народ". Андрей Гюров се оттегли. От "Има такъв народ" заявиха - няма да оттеглят своя кандидат. 

Каримански няма да може да разчита на широка подкрепа в пленарната зала, след като "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" заявиха, че няма да подкрепят кандидатурата му. Така Каримански може да разчита на гласовете на "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС, и "Възраждане".

Кандидатът за управител на БНБ получил покана за работа в Световната банка. Депутатът от ИТН Виктория Василева попита как така е недостоен за БНБ, а го канят в световната финансова институция.

"Някой да ми обясни… Любомир Каримански не е подходящ за БНБ но е много подходящ за Световната банка??? Тия в Световната банка не искат ли “добър обществен имидж”… ама така де… то Световната банка каква банка е… никаква една такава-малка и незначителна…Кого лъжете, бе!!! Мишоци…", написа Василева в профила си във Facebook.

Петков не губи надежда, че коалиционните партньори могат да се обединят около общ кандидат.

"Показахме какво означава лидерство. Когато няма разбирателство, по-добре да се направи една крачка назад, вместо да се настоява на всяка цена нечия позиция за нечие място. Може да се седне и да се разберем за една кандидатура, която е обединяваща. В момента имаме една кандидатура, която 3 от четирите управляващи партии не я подкрепят", заяви премиерът.

Гласуването на кандидатурата на Каримански се очаква през тази седмица. През следващите дни управляващата коалиция трябва да намери консенсус също за парите за ремонти на пътища, за изпращането на военна помощ за Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК