Направи си сам: В "Горна баня" си начертаха пешеходна пътека

Проблемът ще бъде решен генерално след ремонт, който обаче още не е започнал

08.04.2022 | 13:55 Редактор: Тодор Петров

Граждани нарисуваха сами пешеходна пътека на натоварена улица в столичния квартал "Горна баня". Въпреки множеството сигнали до институциите, за момента не е изградена регламентирана пешеходна пътека. 

Натоварената улица "Николай Хрелков" е единственият подход към метростанцията в "Горна баня". Живеещите в района казват, че улицата е изключително натоварена.

"Използват Околовръстното и минават оттук за по-кратко. Разбира се, че предпочитам да има пешеходна пътека, за да може да минаваме по-спокойно", споделят хората.

Други са на мнение, че нужда от пешеходна пътека няма. Въпреки наличието на пешеходна пътека, някои хора не се възползват от нея. А съществуването на нерегламентирана пътека носи рискове. 

Според Столичната община, в момента в участъка липсват тротоари, което не позволява изграждането на безопасна пешеходна пътека. В района тече и процедура по отчуждаване на частните имоти. 

Кметът на "Овча купел" Ангел Стефанов посочва, че проблемът ще бъде решен генерално, когато приключи ремонтът на втория етап на улица "Николай Хрелков". Той обаче още не е започнал, а идейният проект събира прах от години.

"Не може да се изгради някакво частично решение като тротоар, защото от няколко години очакваме цялостен ремонт, цялостна реконструкция на улица "Николай Хрелков" с нови тротоари, което да обезпечи това", посочи Стефанов.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК