Кошмарни задръствания на Дунав мост заради спрените фериботи между Турция и Украйна

Жителите на Мартен готвят протест срещу ужасния трафик

07.04.2022 | 18:49 Редактор: Тодор Петров

Огромни задръствания на Дунав мост след спирането на фериботите между Турция и Украйна. Жители на близките населени места планират протест.

В следобедните часове Йордан Тодоров все още е на опашката от ТИР-ове на пункта на Дунав мост. "От снощи от 4 часа съм тук. И съм сигурен, че има струпани камиони на Бяла", сподели той.

От "Гранична полиция" съобщиха, че затварянето на фериботните връзки между Турция и Украйна е увеличило товарния трафик през България. Засилената търговия между Турция и Западна Европа, както и директива на ЕС, позволяваща безплатното движение на украинските камиони, допълнително натоварват движението. 

В същото време жителите на град Мартен готвят протест срещу ежедневните задръствания, в които попадат от години. Натовареният трафик доведе и до верижна катастрофа. 

Очакванията са, ако войната в Украйна продължи, товарният трафик да се увеличи с още 20% в следващите месеци.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Войник
преди 2 години
Явно войната е почнала отдавна, но не сме разбрали Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Русенец
преди 2 години
Не говорете глупости!Задръстванията са поне от 5 години. Войната е едва от един месец. Преди повече от две години работещите в най-голямата индустриална зона започнаха "диалог" с местната власт и до момента никой не си мръдна пръста да реши проблеми. Кметът на Русе нехае цял мандат и се оправдава с държавата... Сигнализирай за неуместен коментар